Project Description

Golf-Club Model Rev A

The proposal was for a new club house for well established golf club with part of the site used for a new housing development.

Golf-Club Site-Plan Option 1

Two options for the connected housing development were considered which explored alternate layouts & access.

Golf-Club Site-Plan Option 2

Initial analysis considered space allocation & layout for the various component facilities required in the new club house.

Golf-Club Analysis

The clubhouse would be two storey & have an upside down layout allowing the lounge & bar to have views out across the course.

Golf-Club Plans

The section allowed sunlight into the lounge & bar via a clerestory roof-light as the main windows faced North.

Golf-Club Section

The new club house was to be funded by the adjacent housing development. The housing was also designed to exploit the views across the golf course & the timber framed shingle facade & roofing helped the low environmental impact of the scheme.

Golf-Club Houses