Project Description

Tutnall Aerial View

The client wanted to create a larger kitchen / living / dining space & to exploit the lovely views from the rear of the large detached property.

Tutnall Rear Before

Initial analysis identified an opportunity to significantly increase the physical & visual connection to the garden as well as optimising the direction for sunlight.

Tutnall Analysis

The open plan design also connected various new living areas & included a completely remodelled new kitchen.

Tutnall Plan

A large lantern over the family / dining area provided a light & airy space.

Tutnall Section

Elevations blended with the traditional style of the existing house.

Tutnall Rear Elevation
Tutnall Side Elevation

Early construction gives an idea of the form of the new extended space.

Tutnall Early Construction

As the steels go in, the design starts to take shape.

Tutnall Steels Construction

The completed project featuring extensive folding / sliding doors provides a wonderful connection to the new garden terrace & beautiful views of the surrounding countryside.

Tutnall Completed Project Views